-
Organic apple cider vinegar glaze






Enter your email |
Shipping within | 24 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of |
Brak towaru
|

Ocet jabłkowy znano już w starożytności. Stosowano go do odkażania ran, a także był używano do pobudzania układu odpornościowego. Hipokrates, ojciec medycyny, często zalecał mieszankę octu jabłkowego z miodem na przeziębienie i kaszel.
Kwas octowy octu jabłkowego ma działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Ocet jabłkowy produkowany z jabłek z certyfikowanych upraw ekologicznych to bogactwo witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego, witaminy C oraz sodu, potasu i magnezu – odpowiedzialnych m.in. za prawidłową pracę serca. Regularne stosowanie (5-6 razy w tygodniu) octu jabłkowego znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca. Wszystko dlatego, że znajdziemy w nim także kwas chlorogenowy, hamujący utlenianie cholesterolu LDL, co zmniejsza ryzyko miażdżycy. Ostatnio ocet jabłkowy okazuje się produktem mocno wspierającym proces odchudzania. Codzienne spożycie octu świetnie wpływa na metabolizm oraz dodatkowo zwiększa uczucie sytości.
Ocet jabłkowy można spożywać codziennie pijąc go w proporcjach jedna łyżka na szklankę przegotowanej wody lub spożywać jako dodatek do dań, sałatek, czy składnik sosów winegret. Ocet jabłkowy świetnie sprawdzi się jako składnik porządnego, zdrowego barszczu czerwonego. Doskonałym wykorzystaniem octu jabłkowego jest także krem z octu jabłkowego.
Ekologiczny Krem z Octu Jabłkowego BioNaturo jest zrobiony ze świetnego ekologicznego octu jabłkowego, dzięki czemu krem zachowuje wszystkie prozdrowotne własciwości octu jabłkowego. Krem doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Idealny jako sos, albo do marynaty do mięs. Smakuje też z deserami.


Cechy dodatkowe | wegańskie, wegetariańskie |
Rodzaj | krem balsamiczny |
Certyfikat | Ekologiczny, Rolnictwo Ekologiczne |
Produkt nie zawiera | cukru, konserwantów, antyzbrylaczy, barwników |
- Manufacturers