-
Organic Inka Spelt Instant Coffee




Shipping within | 24 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of |
Duża dostępność
|
Cykoria występuje pospolicie jako roślina rosnąca dziko na przydrożach i pastwiskach na niżu i na pogórzu Polski. Jej odmiany spotykane są także w innych częściach Europy oraz w północnej części Afryki i w Azji. Liście i korzenie tej rośliny mają właściwości lecznicze, dlatego od dawna były wykorzystywane w medycynie ludowej. Cykoria była znana już w starożytności, kiedy to stosowano ją w celu oczyszczania organizmu, usuwania toksyn oraz leczenia dolegliwości skórnych. Cykoria jest składnikiem kawy zbożowej.
Cykoria jest bogata w wiele witamin i minerałów: magnez, mangan, żelazo, potas, sód, fosfor, cynk, karoten, kwas foliowy, witamina B1, B2 i C. Zawiera ona inulinę oraz dużo błonnika, co korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy oraz odpornościowy. Pobudza apetyt i pozytywnie wpływa na pracę wątroby – wspomagając wydzielanie żółci. Zwiększa możliwości organizmu w tworzeniu czerwonych krwinek i poprawia pracę nerek. Regularne spożywanie tego napoju wzmacnia odporność organizmu, a przez to również wspomaga walkę z infekcjami. Jest wskazanadla osób zmagających się z wysokim poziomem cholesteroluoraz z cukrzycą, a także kobiet w okresie laktacji – zwiększa wydzielanie mleka.
Cykorie można spożywać w formie surowej, gotowanej lub duszonej. My proponujemy cykorie spożywać w formie kawy zbożowej. Kawa zbożowa z cykorią(lub doskonale smakuje z mlekiem tradycyjnym jak i roślinnym, z miodem, cukrem, ksylitolem, czy erytrolem. Można podać ją z różnymi przyprawami, np. cynamonem, kardamonem, czy też wanilią.
Inko Bio orkiszowa to ekologiczna mieszanka orkiszu i cykorii. Przewaga orkiszu daje bardzo orzechowy aromat. Polecamy !!!
Postać | inna |
Certyfikat | Ekologiczny, Rolnictwo Ekologiczne |
Produkt nie zawiera | cukru, konserwantów, GMO, jajek |
Waga | 0.3 |
Sposób przechowywania | Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu. |
- Manufacturers