• Cranberry Horseradish

Waga netto
190 g
No goods
6.20
Enter your email
Shipping within 24 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Brak towaru

Żurawina jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów, bogatym źródłem witaminy C, żelaza i błonnika. Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Podobnie jak czosnek, oregano, czy sosna zalicza się ją do grupy naturalnych antybiotyków. Oprócz witaminy C zawiera ona witaminy B1 i B2, B6, E, karoten oraz wapń, potas, fosfor, miedź, żelazo, jod, magnez, bioflawonoidy, polifenole, proantocyjanidyny, garbniki, taniny, kwas cytrynowy oraz kwas jabłkowy.

Bogactwo składników zawartych w żurawinie powoduje, że ma ona bardzo szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej. Żurawina jest stosowana w przeziębieniu, czy  anginie, schorzeniach reumatycznych, także na niedobór witamin i na ogólne przemęczenie. Żurawina ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Jest skuteczna, m.in. w walce z infekcjami pęcherza moczowego oraz schorzeniami skóry i wrzodami żołądka. Żurawina oddziałuje  na bakterie, odpowiadające np. za powstawanie wrzodów, a także na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Kwaśne substancje zawarte w żurawinie utrudniają przyleganie do błony śluzowej żołądka bakterii helicobacter pylori, natomiast na zębach tworzą powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Spożywanie żurawiny sprzyja zatem dbaniu o higienę jamy ustnej. Żurawina działa także moczopędnie i oczyszczająco na organizm. Wspiera zapobieganiu kamicy nerkowej. Przyda się także osobom chcącym wzmocnić swój organizm.

Połączenie chrzanu i żurawiny to wspaniała kompozycja smakowa do mięs pieczonych, ale i jako dodatek do kiełbas, jajek, serów. Moc żurawiny w połączeniu z siłą chrzanu, to świetny wybór. 

Produkt nie zawiera cukru, konserwantów, barwników
Waga 0.3
Sposób przechowywania Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu.
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question