• Lithuanian Bread Kvass

Pojemność
1l
13.60
opak Add to wishlist
Shipping within 24 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 507504227

Kwas Chlebowy Litewski 1000 ml

Kwas chlebowy jest to pyszny napój, który powstaje w procesie fermentacji chleba, najczęściej pełnoziarnistego. Tradycyjnie przygotowywany w okresie żniw żeby ugasić pragnienie, ale i dodać sil. Wspomina o tym ludowa przyśpiewka:

„Od dawien dawna słynie napój zdrowy: kwas chlebowy, pajda chleba za pazuchę, bukłak kwasu i chłop gotów w pole. W gorącą posuchę.”

Tradycyjnie lekko alkoholowy, jednakże dzisiaj dostępny jest także w wersji bezalkoholowej.

Kwas chlebowy jak większość produktów uzyskiwanych w procesach fermentacji odznacza się wieloma pozytywnymi właściwościami dla naszego zdrowia. Kwas chlebowy jest naturalnym probiotykiem. Kwas chlebowy to także skarbnica witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Kwas zawiera także dużo witaminy C oraz selen i cynk.

Bakterie kwasu mlekowego, pozytywnie wspomagają i regulują mikroflorę jelitową, wspomagają także trawienie oraz przemianę materii. Kwas jest świetny na nadkwasotę, wzdęcia i inne problemy jelitowe. Wspomagając pracę jelit dbamy także o nasze zdrowie w ogóle, bo zapobiegamy infekcjom wirusowym. Kwas chlebowy wzmocni także nasze serce i poprawi wydolność naszego organizmu. Pamiętajmy także o dobroczynnym wpływie selenu oraz cynku nasz układ nerwowy. Kwas złagodzi napięcia i wspomoże regeneracje przeciążonego organizmu i psychiki.

Kwas chlebowy doskonale nadaje się do codziennego stosowania. Może służyć jako element zdrowej przekąski, ale i samodzielniego spożywania.

Kwas Chlebowy Litewski firmy PolBioEco jest przygotowywany według tradycyjnej receptury.

Kwas ten jest w pięknej, szklanej butelce.

Nie zawiera konserwantów. Pasteryzowany przez zagrzewanie.

Pojemność 1000ml
Sposób przechowywania Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu.
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question