• Organic Inka Instant coffee with figs

Waga netto
100g
14.60
opak Add to wishlist
Shipping within 24 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 507504227

Cykoria występuje pospolicie jako roślina rosnąca dziko na przydrożach i pastwiskach na niżu i na pogórzu Polski. Jej odmiany spotykane są także w innych częściach Europy oraz w północnej części Afryki i w Azji. Liście i korzenie tej rośliny mają właściwości lecznicze, dlatego od dawna były wykorzystywane w medycynie ludowej. Cykoria była znana już w starożytności, kiedy to stosowano ją w celu oczyszczania organizmu, usuwania toksynoraz leczenia dolegliwości skórnych. Cykoria jest składnikiem kawy zbożowej.

Cykoria jest bogata w wiele witamin i minerałów: magnez, mangan, żelazo, potas, sód, fosfor, cynk, karoten, kwas foliowy, witamina B1, B2 i C. Zawiera ona inulinę oraz dużo błonnika, co korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy oraz odpornościowy. Pobudza apetyt i pozytywnie wpływa na pracę wątroby – wspomagając wydzielanie żółci. Zwiększa możliwości organizmu w tworzeniu czerwonych krwinek i poprawia pracę nerek. Regularne spożywanie tego napoju wzmacnia odporność organizmu, a przez to również wspomaga walkę z infekcjamiJest wskazanadla osób zmagających się z wysokim poziomem cholesteroluoraz z cukrzycą, a także kobiet w okresie laktacji – zwiększa wydzielanie mleka.

Cykorie można spożywać w formie surowej, gotowanej lub duszonej. My proponujemy cykorie spożywać w formie kawy zbożowej. Kawa zbożowa z cykorią(lub  doskonale smakuje z mlekiem tradycyjnym jak i roślinnym, z miodem, cukrem, ksylitolem, czy erytrolem. Można podać ją z  różnymi przyprawami, np. cynamonem, kardamonem, czy też wanilią. 

Kawa Inka z Figami Bio odznacza się delikatną słodyczą. 

Postać inna
Certyfikat Ekologiczny, Rolnictwo Ekologiczne
Produkt nie zawiera cukru, konserwantów, GMO, jajek
Waga 0.3
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question