• Sunflower seeds

3.60
opak Add to wishlist
Shipping within 24 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Mało

Zamówienie telefoniczne: 507504227

Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb.  Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.

Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. Zawierają także żelazo, fosfor, wapń, magnez, potas, cynk, jod, mangan, miedź, lit i selen. W kiełkach znajdziemy dużo beta-karotenu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika (3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają go więcej, niż kromka ciemnego pieczywa pszennego). Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:

- są bogatym źródłem składników pokarmowych,

- są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,

- wzmacniają nasza odporność,

- chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników

- stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).

Ekologiczne kiełki słonecznika szczególnie polecamy osobom zażywającym suplementy witaminy D. Kiełki słonecznika są bardzo bogate własnie w witaminę D. 

Certyfikat Ekologiczny
Waga 0.05
Sposób przechowywania Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu.
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question