-
Coconut Sugar




14.27
Shipping within | 24 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of |
Mało
|
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia. Niski indeks glikemiczny sprawia, że cukier kokosowy może być stosowany przez diabetyków. Karmelowo-kokosowy posmak cukru kokosowego, zbliżony do smaku cukru trzcinowego, sprawia, że doskonale nadaje się on do wypieków. Cukier kokosowy traktowany jest jako nieco zdrowszy zamiennik zwykłego białego cukru.
Cechy dodatkowe | ekologiczne |
Certyfikat | Ekologiczny |
Produkt nie zawiera | konserwantów, barwników |
Waga | 0.2 |
There is currently no comments or ratings for this product.
- Manufacturers