-
Himalayan pink salt - coarse 1kg




Enter your email |
Shipping within | 24 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of |
Brak towaru
|
Pokłady soli himalajskiej tworzyły się ok. 250 mln lat temu, gdy Ziemia była pozbawiona zanieczyszczeń środowiska. Sól himalajska powstała przez ewaporowanie wody z prehistorycznego oceanu Tetydy. Pod wpływem ruchów tektonicznych ukryła się ona na miliony lat, by dzisiaj służyć naszemu zdrowiu. Oryginalna sól himalajska wydobywana jest w sposób tradycyjny w Pakistanie w regionie Pendżab z zachowaniem wysokich standardów bezpieczeństwa. Sól ta nie jest przetwarzana, nie jest oczyszczana, co pozwala jej zachować wszystkie składniki mineralne. Dokładnie w takiej formie w jakiej zniknęła pod powierzchnia ziemi na miliony lat możemy ją dzisiaj spożywać w naszej kuchni i używać do wielu innych rzeczy, gdyż właściwości soli i jej użycie jest naprawdę niesamowite.
W oryginalnej soli himalajskiej z Pakistanu odnajdziemy dużo magnezu, cynku, miedzi, selenu, chromu, wapni i żelaza. Dzięki temu, spożywanie soli himalajskiej z Pakistanu wspiera działanie układu nerwowego i szarych komórek, wzmacnia naszą odpornośc, zapobiega anemii, łagodzi i redukuje dolegliwości jelitowe. Regularne spożywanie soli na pewno przyczyni się do polepszenia naszej diety.
Oprócz klasycznego używana soli do doprawiania potraw, sól himalajska może także być stosowana do:
- zrobienia domowego peelingu (wystarczy połączyć ją z oliwą z oliwek)
- wsparcia w problemach skórnych i trądzikowych (ożywcza kąpiel)
- wspierania układu oddechowego (środek do inhalacji)
- leczenia infekcji gardła i jamy ustnej (płukanka z soli).
Na koniec warto wspomnieć, że stosowanie soli himalajskiej podczas kąpieli może przyczynić się do złagodzenia napięcia nerwowego. Sól himalajska to prawdziwy skarb. Nie bez przyczyny nazywano ją różowym diamentem.
Zdjęcie przedstawia realny wygląd soli !!!


Rodzaj | sól himalajska |
Produkt nie zawiera | konserwantów, antyzbrylaczy, barwników |
Waga | 1000 |
Sposób przechowywania | Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu. |
- Manufacturers