• Kawa Inka Cykoria Bio

Waga netto
100g
16.35
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.9
Orlen Paczka 13.9
Paczkomaty InPost 14.9
Pocztex Kurier 48 17.9
Kurier Inpost 24 17.99
Kurier UPS 17.99
Dostępność Duża dostępność
Cykoria występuje pospolicie jako roślina rosnąca dziko na przydrożach i pastwiskach na niżu i na pogórzu Polski. Jej odmiany spotykane są także w innych częściach Europy oraz w północnej części Afryki i w Azji. Liście i korzenie tej rośliny mają właściwości lecznicze, dlatego od dawna były wykorzystywane w medycynie ludowej. Cykoria była znana już w starożytności, kiedy to stosowano ją w celu oczyszczania organizmu, usuwania toksyn oraz leczenia dolegliwości skórnych. Cykoria jest składnikiem kawy zbożowej.

Cykoria jest bogata w wiele witamin i minerałów: magnez, mangan, żelazo, potas, sód, fosfor, cynk, karoten, kwas foliowy, witamina B1, B2 i C. Zawiera ona inulinę oraz dużo błonnika, co korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy oraz odpornościowy. Pobudza apetyt i pozytywnie wpływa na pracę wątroby – wspomagając wydzielanie żółci. Zwiększa możliwości organizmu w tworzeniu czerwonych krwinek i poprawia pracę nerek.

Regularne spożywanie tego napoju wzmacnia odporność organizmu, a przez to również wspomaga walkę z infekcjami. Jest wskazana dla osób zmagających się z wysokim poziomem cholesterolu oraz z cukrzycą, a także kobiet w okresie laktacji – zwiększa wydzielanie mleka.

Cykorie można spożywać w formie surowej, gotowanej lub duszonej. My proponujemy cykorie spożywać w formie kawy zbożowej. Kawa zbożowa z cykorią(lub  doskonale smakuje z mlekiem tradycyjnym jak i roślinnym, z miodem, cukrem, ksylitolem, czy erytrolem. Można podać ją z  różnymi przyprawami, np. cynamonem, kardamonem, czy też wanilią. 
Cechy dodatkowe ekologiczne, bio, bez GMO
Postać kawa mielona
Certyfikat Ekogwarancja
Produkt nie zawiera cukru, konserwantów, GMO, laktozy
Smak naturalny
Kraj pochodzenia Polska
Waga 0.3
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie